Forum Index
The Boater's Guide to Information, Education & Scuttlebutt...
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

85 3L, OMC, 400 Stringer, no power to the prop

 
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> OMC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
La Costa Volare



Joined: 11 Jan 2010
Posts: 1

PostPosted: Mon Jan 11, 2010 6:55 pm    Post subject: 85 3L, OMC, 400 Stringer, no power to the prop Reply with quote

I recently got this boat from a friend. The motor starts and runs, but the is no power getting to the prop. The cables from the shifter/ throttle are tight and seem to function fine. My buddy told me that he heard a small pop/snap right before he lost power to the prop (in the harbor mouth). Any ideas where I should start trouble shooting?

Back to top
View user's profile Send private message
MikeW
Senior Member


Joined: 01 May 2006
Posts: 680

PostPosted: Tue Jan 12, 2010 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

I would pull the drive and manually shift the cable in the drive and see if the prop locks to one direction or the other. If not, pull the vertical shaft to see if it has sheared or the splines are stripped going into the upper water pump housing. Cool
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> OMC All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum